RECENZIE: REQUIEM DE LAUREN OLIVER

tumblr_mam3mwT7i61ro2c9lREZUMAT:

They have tried to squeeze us out, to stamp us into the past.

But we are still here.

And there are more of us every day.

Now an active member of the resistance, Lena has been transformed. The nascent rebellion that was under way in Pandemonium has ignited into an all-out revolution in Requiem, and Lena is at the center of the fight.

After rescuing Julian from a death sentence, Lena and her friends fled to the Wilds. But the Wilds are no longer a safe haven—pockets of rebellion have opened throughout the country, and the government cannot deny the existence of Invalids. Regulators now infiltrate the borderlands to stamp out the rebels, and as Lena navigates the increasingly dangerous terrain, her best friend, Hana, lives a safe, loveless life in Portland as the fiancée of the young mayor.

Maybe we are driven crazy by our feelings.

Maybe love is a disease, and we would be better off without it.

But we have chosen a different road.

And in the end, that is the point of escaping the cure: We are free to choose.

We are even free to choose the wrong thing.

Requiem is told from both Lena’s and Hana’s points of view. The two girls live side by side in a world that divides them until, at last, their stories converge.

OPINIE PERSONALA:

Am asteptat cartea asta asa de mult, una din seriile mele preferate. Finalul trilogiei, trebuia sa fie uimitor de buna. Volumul trebuia sa te dea pe spate, sa te faca sa plangi, nu sa ramai mut la sfarsit, si sa-ti vina sa arunci cartea pe geam, pentru ca nimic nu avea sens, nimic nu avea un final… Totul e lasat suspendat in aer, un final deschis! DE CE? DE CE? LAUREN DE CE AI FACE ASTA SERIEI? Actiunea cartii a fost destul de buna, dar finalul este jalnic, daca pot sa zic asa, eram la ultimele 3 pagini din carte, si inca era tensiune, si ma gandeam, cand naiba mai vine pacea? Deja trebuia sa aleaga Lena, sa fie fericita cu un copil, traind pe acolo pe undeva! Da de unde. Am fost foarte dezamagit de final, si sincer sper ca Lauren sa decida sa faca o continuare cu mai multa coerenta. Am avut asteptari de la acest volum, din punctul actiunii le-am primit, dar din celelalte parti, au fost nule. Multe intrebari nu au un raspuns. Care va fi viata Hanei acum? A functionat operatia pentru ea? Dar Julian, cu cine ramane, sau pe cine alege Lena? Poate ca la aceasta ultima intrebare raspunsul il deducem singuri, dar la celelalte nu, nu pot sa spun ca si la celelalte recenzii „Raspunsul la intrebarile acestea le veti sti, doar citind volumul” pentru ca raspunsurile nu exista.

Si Alex, in volumul 2 e inexistent, volumul 1 e destul de siropos dupa parerea mea, in volumul 2 nu apare deloc, si in volumul 3 e doar un nenorocit de sarut si ala asa de mila? Ce naiba? La jumatatea volumului sau unde, tu sa pleci, lasand notite, sa te distrezi cu alta? Nu am comentarii sincer… A fost ceva… Desi din punct de vedere emotional pentru Lena a fost destul de interesant, dar pentru mine…

Sa lasam la o parte parerile negative, si sa trecem la cele bune… sa vedem daca gasesc ceva. Cartea a fost bunicica, si mi-a placut destul de mult, evitand finalul, actiunea a fost destul de ok, a fost alerta, si te tinea in suspans, au fost momente in care nu te asteptai sa se intample asa ceva.

Lena traieste din nou in salbaticie, alaturi de grupul ei, acum si Julian este un invalid, iar Alex e intors si el. Ea nu stie cum sa se poarte. Alex e din nou acolo, dar nu e acelasi Alex de care ea era indragostita, acest Alex nu zambeste, nu rade, nu vorbeste cu nimeni, o cicatrice ii marcheaza fata de la spranceana pana la mandibula. Pe Lena o ignora… Cand campamentul este atacat, ei pornesc spre un nou campament in Waterburry, acolo vor gasi adapost si hrana, dar nu e ceea ce ei credeau. Un razboi e pe cale sa inceapa, lumea trebuie sa vada ca greseste. Iar razboiul va lua cu el cateva vieti, dar merita sacrificarea unor oameni pentru ca restul sa traiasca in pace. Lena vrea sa traiasca din nou in pace. Dar cand ei se intorc inapoi in Portland, trecutul incepe sa o bantuie, iar revederea unor persoane din trecut, o va afecta? Iar in peisaj apare o noua persona din trecutul Lenei. Oare cine?

Hana traieste in Portland, este vindecata si va fi  noua sotie a viitorului primar. Dupa ce tatal acestuia este omorat. Aparent Hana, duce ca si pana acum o viata perfecta, dar ea incepe sa aiba vise. Persoanele vindecate nu au vise. Poate operatia ei nu a reusit. Pas cu pas, se aproprie tot mai mult de nunta. O noua viata va incepe pentru ea, dar viitorul ei sot, are un trecut sumbru, o persoana rece, care are un secret. Oare care este secretul acesta? Va reusi Hana sa-l descopere inainte de nunta? In ziua cea mare Hana si Lena se intalnesc din nou, iar Hana trebuie sa-si ceara iertare fata de ea… si Alex!

Imi placea cand Hana spunea: Iarta-ma Doamne pentru ca am pacatuit, nu stiu de ce dar imi placeau cuvintele alea :))

Dar Lena cea pe care o cunostea si cu care era prietena nu mai este, trebuie sa o cunoasca pe noua Lena, si diferenta dintre cele doua fete devine tot mai mare.

CITAT:

“They couldn’t have known that even this was a lie—that we never really choose, not entirely. We are always being pushed and squeezed down one road or another. We have no choice but to step forward, and then step forward again, and then step forward again; suddenly we find ourselves on a road we haven’t chosen at all.

But maybe happiness isn’t in the choosing. Maybe it’s in the fiction, in the pretending: that wherever we have ended up is where we intended to be all along.”

NOTA:

 

 

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre “RECENZIE: REQUIEM DE LAUREN OLIVER

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s