RECENZIE: FETELE GALLAGHER #1

REZUMAT:

Cammie Morgan este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică — evident, tipică doar dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică.
Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru… spioane! Iar Cammie, chiar dacă vorbeşte fluent paisprezece limbi străine şi este capabilă să omoare pe cineva în şapte feluri diferite cu mâinile goale, habar n-are ce să facă atunci când întâlneşte un băiat obişnuit, care crede că şi ea este o fată obişnuită.
Sigur, Cammie poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond. Dar va reuşi oare să se descurce într-o relaţie cu o persoană care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea?

OPINIE PERSONALA:

In primul rand am ales sa trec doar titlul seriei si numarul volumului pentru ca titlul e extrem de lung si chiar nu arata deloc bine pus la titlu.

Cartea asta a avut o evolutie destul de interesanta din punctul meu de vedere… a trecut prin 5 etape de note diferite pana sa ajunga la nota finala.

Pe la inceput ma plictisea cartea, si ma gandeam sa abandonez, dar am mai citit si tot nu am ramas prea impresionat, dar am zis hai totusi sa continui, dar cred ca mai mult de 2/5 nu primeste, am mai continuat, si lucrurile incepeau sa devina cat de cat interesante si sa se puna in miscare ma gandeam ca merita un 3/5, deja trecut de mijloc parca era chiar foarte interesanta si ma gandeam sa ii dau un 4/5 dar au mai trecut paginile si s-a intors la 3/5 dar dupa ce am inchis cartea nu ma puteam decide, un 3 nu ii puteam da, dar nici 4, asa ca decizia cea mai inteleapta: 3.5/5.

Acum sa trecem la subiectul cartii…

Aparentele inseala, iar fraza asta se potriveste perfect Colegiului Gallagher pentru fete, pentru ca desi pe dinafara arata ca un colegiu oarecare, nu este asa, in realitate Colegiul Gallagher pentru fete exceptionale este o scoala de spioni, sau mai bine spus spioane. Cammie Morgan invata aici, iar mama ei este directoarea, aici mai invata si prietenele ei cele mai bune, Bex si Liz.

Intr-o seara in oras, Cammie intalneste un baiat, care aparent pare interesat de ea, dar de ce ar fi un baiat asa frumos precum Josh interesat de o fata asa de „urata” precum Cammie? Adica, ea il place, ca sa nu zic ca e indragostita de el fara sa stie nimic despre el. Dar se pare ca toata pregatirea din lume pe care o invata Cammie la scoala nu e de folos in relatia ei cu un baiat obisnuit caruia nu ii poate povesti viata ei secreta, deci se poate spune intr-un fel ca fata incepe relatia ei cu Josh cu piciorul stang, adica cu o minciuna. Impreuna cu cele 2 prietene si cu nou venita fata, Macey, care nu are un IQ de geniu si nu prea pare incantata de sederea ei in acest colegiu, pare sa aiba o cunostinta vasta in materie de baieti, iar cele 3 fete o vor ajuta pe Cammie sa se strecoare afata ca sa se vada pe furis cu iubitul ei, dar oare cat timp poate tine o relatie bazata pe minciuni? Va reusi oare Cammie sa aiba o relatie cu baiatul pe care il place fara sa afle secretul ei? Probabil ca cel mai bun lucru e ca atunci cand incepi o relatie cu o minciuna e mai bine sa o termini astfel, cu o minciuna.

CITAT:

„Spionii sunt destepti. Spionii sunt puternici. Dar, mai cu seama, spionii sunt rabdatori. 

Am asteptat doua saptamani. DOUA SAPTAMANI! Stiti cat de mult e asta in sistemul temporar al unei fete de cincisprezece ani? Foarte mult. FOARTE MULT, foarte mult. Incepeam sa empatizez cu acele femei care vorbesc despre ceasul biologic. Adica, stiu ca al meu mai are mult de ticait, dar totusi reuseam sa ma gandesc la Operatiunea Josh si sa-mi fac griji in fiecare minut liber si asta se intampla chiar la o scoala de spioane-genii, unde minutele libere nu sunt tocmai pe toate drumurile.”

NOTA:

 

Anunțuri

15 gânduri despre “RECENZIE: FETELE GALLAGHER #1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s