Foreign Books Challenge #1

Andrei de pe blogul Heaven4books a dat startul unui nou proiect intitulat Foreign Books Challenge pentru publicarea cartilor preferate in Romania.
Scopul proiectului:

Proiectul are scopul de a atrage atentia editurilor asupra gusturilor in materie de literatura a cititorilor din Romania.Mi-am propus ca in cele cateva luni in care se va organiza proiectul sa facem impreuna o adevarata munca de redactie.Cele mai interesante,captivante si frumoase carti vor fi alese de voi cititorii blogurilor participante si de administratorii acestor bloguri.Doar voi puteti decide care este cea mai asteptata carte in Romania!

Detalii despre desfasurare: Perioada:18.08.2012-TBA
EtapaI-PRESELECTIILE:
In aceasta saptamana si in urmatoarea,vor incepe simultan pe 5 bloguri propuneri pentru lista de 10 carti.Cinci dintre cele 10 carti vor fi alese de administratorul blogului,urmand ca celelalte cinci sa fie alese de comentatorii blogului(primele cinci recomandari de carti printr-un comentariu-nu anonim-se iau in considerare).Daca nu comenteaza nimeni,asta e.Adminsitratorul alege toate cartile.

Initial,m-am gandit ca preselectiile sa dureze 4 saptamani,dar trebuie sa fie un proiect interesant si frapant asa ca va voi ruga ca in doua zile sa incercati sa alegeti 10 carti.In functie de ordinea in care v-ati inscris blogurile va voi programa-ca sa zic asa.Sper sa nu va deranjeze ca vreau ca aceasta etapa sa se desfasoare foarte repede.Puteti sa-mi spuneti daca nu va place ordinea in care v-am pus.Sunt dispus sa fac modificari!

Etapa II – GALELE:

In functie de numarul de carti voi stabili si numarul galelor. Teoretic ar trebui sa se stranga 240 de carti, dar sunt sigur ca unele se vor repeta. Ca principiu, cu fiecare gala veti putea vota favoritele voastre pe care sa le treceti in urmatoarea gala. De la gala la gala, numarul cartilor se vor injumatati, dar veti avea ocazia sa salvati cateva de la eliminare

Ultima gala se va numi – Booktip si va dura 2 saptamani. In aceste doua saptamani veti face recenzii, interviuri, concursuri, posturi cu cartile favorite/ autorii cartilor favorite. (nu e obligatoriu!)

 Etapa III – SEMIFINALELE:

Toate cartile ajunse in semifinale vor primi cel putin cate trei recenzii. De asemenea, vom posta si recenziile pozitive/ negative ale acestor carti de pe siteul Goodreads.

Etapa IV – FINALA:

O singura carte castiga, dar ambele carti ajunse in finala vor fi aduse in atentia editurilor din Romania.

Asa ca acum vin eu cu cele 5 propuneri, iar voi, prin comentarii lasati propunerile voastre, iar primele 5 carti, vor intra in aceasta lista.

1.- Delirium de Lauren Oliver

2.- Moonlight de Rachel Hawthorne

3.- Las lágrimas de Shiva de César Mallorquí

4.- Partials de Dan Wells

5.- The Pledge de Kimberly Derting

UPDATE:

6.- Vestige de Deb Hanrahan

 

7.- The Stone Girl de Alyssa B. Sheinmel

 

8.- Die for Me de Amy Plum

9.- Hereafter de Tara Hudson

10.- Everneath de Brodi Ashton

Anunțuri

5 gânduri despre “Foreign Books Challenge #1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s