Recenzie: Delirium de Lauren Oliver

 REZUMAT:

Before scientists found the cure, people thought love was a good thing. They didn’t understand that once love – the deliria – blooms in your blood, there is no escaping its hold. Things are different now. Scientists are able to eradicate love, and the government demands that all citizens receive the cure upon turning eighteen. Lena Holoway has always looked forward to the day when she’ll be cured. A life without love is a life without pain: safe, measured, predictable, and happy.

But with ninety-five days left until her treatment, Lena does the unthinkable: She falls in love.

 OPINIE PERSONALA:

Ok… nu am cuvinte pentru recenzia aceasta, sau am prea multe, una din doua! Cazul este ca inca sunt in soc. Mereu am vrut sa citesc o carte cu un final tragic, o carte in care sa nu fie sfarsitul „si au trait fericiti pana la adanci batraneti” dar asta a fost prea mult! Sfarsitul a fost prea… dur, crud (?) Reactia mea cand am inchis cartea?

Photobucket

Eram socat… Pe cartea Eve de Anna Carey scrie: „O noua imagine, plina de prospetime a ceea ce inseamna adevarata dragoste.” Cred ca acel lucru se potriveste mult mai bine la cartea asta.

Trebuie neaparat sa ma apuc de volumul 2, desi cred ca daca sfarsitul e la fel de socant ca si la acest volum o sa mor :)) Si stiti cum zicea Lena „I’d rather die my way than live yours.”

Cred ca asa a ajuns sa fie cartea mea distopica favorita, ceea ce e ciudat pentru ca dupa fiecare carte de acest gen spun acelasi lucru :))

Lena traieste intr-o lume aparent perfecta, o lume in care dragostea este considerata o boala, boala care a distrus omenirea, iar acum exista antidotul acestei boli, care este antidotul acestei boli? O operatie pe creier, care iti defragmenteaza creierul iar sentimentele de orice natura sunt inlaturate, adica mai sunt acolo, dar nu le poti simti la aceiasi intensitate ca inainte de operatie. Nu mai poti sa iubesti… Lena are 18 ani si mai este putin pana la operatia ei, si a celei mai bune prietene, Hana, Lena viseaza la aceasta operatie de mica, abia asteapta sa fie protejata de acest virus care intra in tine si te mananca pe dinauntru pana la moarte!

Lumea pare aparent perfecta, toti sunt fericiti dupa operatie, dupa moartea mamei sale, matusa Carol a luat-o in grija pe Lena, mama Lenei s-a sinucis din cauza acestei boli, acum ea vrea sa fie in siguranta cat mai repede. dupa operatie nu va mai trebui sa fie acasa la ora 21:00, vindecatii pot sta afara pana la 23:00 [parca asta era ora]

Dar intr-o zi cand merge la alergat cu Hana, aceasta il intalneste pe Alex, un baiat operat care este dragut dar putin enervant la prima vedere (?) De acum incolo viata Lenei incepe sa se schimbe, Hana se schimba, incepe sa asculte muzica neautorizata, sa mearga la petreceri dupa ora limita a celor nevindecati, iar asta ar insemna o operatie grabita, care ar putea avea consecinte fatale, dar dupa ce incearca sa o salveze pe Hana de la o petrecere intr-o noapte de control, totul se schimba, ea se indragosteste de Alex iar tot ceea ce stiuse se schimba, tot ceea ce stiuse si despre invalizi, oamenii care refuza operatia si traiesc in salbaticie, totul se schimba, iar Lena vede lumea altfel, dar vara se aproprie de sfarsit, iar operatie se aproprie cu pasi repezi, iar o lume fara dragoste ar insemna o viata fara Alex, ar insemna o viata alaturi de Brian, baiatul pe care ea la ales ca „coleg” pe viata, un baiat asmatic, si alergic la toate lucrurile posibile :)) cand Lena il intalneste pe Brian prima data si il aude spunand ca nu este la fel de frumoasa ca in poze primul ei gand? „Macar eu nu sunt alergica la viata.” :))))

Unica scapare ar fi sa fuga impreuna spre taramurile salbatice, dar vor reusi oare sa faca acest lucru? Vor reusi oare ei sa fuga departe pentru a se putea iubi in voie, fara limite, fara nevoia de a se ascunde? Ei, asta veti descoperi doar citind cartea.

NOTA: 5/5

CITATE:

Deci cum de data asta nu ma pot rezuma doar la un citat o sa scriu mai multe :))

“Love, the deadliest of all things: it will kill you when you have it, and when you don’t.”

“You know you can’t be happy unless you’re unhappy sometimes, right?” she whispers, and her voice is hoarse, as though she’s just been crying.”

“Hearts are fragile things. That’s why you have to be so careful.”

“He is my world and my world is him and without him there is no world.”

“And now I know why they invented words for love, why they had to: It’s the only thing that can come close to describing what I feel in that moment, the baffling mixture of pain and pleasure and fear and joy, all running sharply through me at once.”

“And I love you too.” His fingers skate the edge of my jaw, dance briefly over my lips. “You should know that. You have to know that.” 

 

 

 

Reclame

8 gânduri despre “Recenzie: Delirium de Lauren Oliver

  1. Si mie imi place tare mult seria asta!

    Daca imi permiti sa fac o observatie…Sper sa nu te deranjeze! Am observat ca ai unele fraze prea lungi, cred ca ar suna mai bine recenzia daca ai mai imparti textul in mai multe propozitii. De exemplu aici:

    „De acum incolo viata Lenei incepe sa se schimbe, Hana se schimba, incepe sa asculte muzica neautorizata, sa mearga la petreceri dupa ora limita a celor nevindecati, iar asta ar insemna o operatie grabita, care ar putea avea consecinte fatale, dar dupa ce incearca sa o salveze pe Hana de la o petrecere intr-o noapte de control, totul se schimba, ea se indragosteste de Alex iar tot ceea ce stiuse se schimba, tot ceea ce stiuse si despre invalizi, oamenii care refuza operatia si traiesc in salbaticie, totul se schimba, iar Lena vede lumea altfel, dar vara se aproprie de sfarsit, iar operatie se aproprie cu pasi repezi, iar o lume fara dragoste ar insemna o viata fara Alex, ar insemna o viata alaturi de Brian, baiatul pe care ea la ales ca “coleg” pe viata, un baiat asmatic, si alergic la toate lucrurile posibile”

    Cred ca mergeau vreo 2-3 puncte puse intre propozitii 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s