RECENZIE: PRINTUL MECANIC DE CASSANDRA CLARE

REZUMAT:

În lumea magică a Londrei Victoriene, Tessa Gray şi-a şăsit În Sfârşit Locul, Alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

EXCLUSIV ÎN ACEASTĂ EDIŢiE DIN PRINŢUL MECANIC, trei texte inedite:

  • Dedicaţia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre două oraşe,de Charles Dickens
  • Epistola scrisă de Will pentru familia lui, la împlinirea vârstei de şaptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodată
  • Scurtă relatare a primei întâlniri dintre Jem şi Tessa

OPINIE PERSONALA:

Daca prima a fost superba, aceasta a fost cu muuuuuuult deasupra. Momentele dintre Will si Tessa au fost pur si simplu magice… si ce ma enerveaza pe mine James! Pur si simplu nu il suport, si mai ales dupa faza cu el si Tessa si pandativul (cei care au citit cartea stiu la ce ma refer) imi venea sa-l strang de gat ca sa moara mai repede:)) Abia astept continuarea, desi pana in 2013 mai avem de asteptat, imi place la nebunie stilul autoarei, stie sa foloseasca metaforele, figurile de stil si comparatiile intr-un fel ca e imposibil sa nu adori cartea si sa vrei mai mult.

Tessa inca incearca sa fuga de Magistru care este inca pe urmele ei, de ce…? Nici ea nu stie dar e sigura ca pentru orice o vrea, scopurile sale nu sunt bune. Descopera ca ii place in egala masura pe Will si Jem. Dar nu poate sa ramana cu amandoi intr-un final… sau poate da? Actiunea a fost interesanta, dar parca totusi prima a avut putina mai multa actine mai pe la sfarsit. Nu stiu, dar pur si simplu nu l-am putut digera pe Jem… nu stiu de ce, dar tot Will ramane preferatul. Magistrul are cateva marionete de care se foloseste inauntrul Institutului, dar in cine pot avea incredere ei acum? Va descoperi Tessa ce este ea? Si va reusi sa aleaga unul din cavalerii care se lupta pentru inima tinerei domnite aflate la ananghie?

Ok, acum o referinta la citatul care o sa-l pun, este doar un comentar glumet adresat de Will catre Tessa, si sincer cred ca in unele romane detaliile cele mai neinsemnate si carora le dam cea mai putina atentie sunt cele mai esentiale. Nu pot sa neg ca eu sincer cred ca Tessa este de fapt o creatura mecanica… nu ma intrebati de ce dar asa cred, si ingerul care il poarta la gat poate sa fie inima (?) Oricum o sa vedem cate din afirmatiile mele sunt adevarate cand va aparea volumul 3: Printesa Mecanica… Interesant titlul nu? 😉

NOTA: didn't like it didn't like it didn't like it didn't like it didn't like it

CITAT:

Poate ca esti o fata mecanica. Poate ca tatal tau magician a lui Mortmain te-a construit, iar acum Mortmain cauta secretul despre cum poti sa creezi asemenea exemplare perfecte de viata, cand el nu poate sa construiasca decat monstruozitati hidoase. Poate ca toate acele batai din pieptul tau sunt ale unei inimi de metal.”

Puteti comanda cartea AICI

Anunțuri

10 gânduri despre “RECENZIE: PRINTUL MECANIC DE CASSANDRA CLARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s