RECENZIE: ACADEMIA VAMPIRILOR DE RICHELLE MEAD

REZUMAT:

DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…

Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…

„Unică şi fascinantă … Cititorii vor sorbi din această serie multă vreme de acum încolo.” – VOYA

„Un roman captivant…” – Booklist

OPINIE PERSONALA:

Hmmm la inceput nu mi sa parut ca e nu stiu ce, ca are ceva diferit fata de alte romane cu vampiri. Dar chiar are, cartea e superba, autoarea scrie intr-un mod cat se poate de atragator (?) Stie sa te tina in priza, dragoste interzisa, comploturi familiare, mister si o prietenie care depaseste orice limita.

In urma cu 2 ani de zile, Rose si prietena ei cea mai buna, Lissa, au fugit de la Academia Sf. Vladimir. Acum au fost aduse inapoi iar Rose care are o fire mai zburdalnica trebuie sa incerce sa-si tina in frau sentimentele (?)

Rose este antrenata de Dimitri Belikov, acesta a fost asignat ca si garda de corp pentru Lissa pana cand Rose reuseste sa devina o gardiana adevarata. Dar atractia care incepe sa o simte pentru…hmm, batrandul Dimitri (?) incepe sa infloreasca in Rose pe zi ce trece.

Intre timp Rose descopera de puterea care o detine Lissa, care este foarte rara. Cand Lissa este pusa in pericol, Rose trebuie sa aleaga intre dragoste si prietenie. Dar ce putere detine Lissa? poate sa aiba loc o idila intre Rose si Dimitri? si ce inseamna sa fii atinsa de umbra?

Nu ma lungesc prea mult cu recenzia pentru ca stiu ca aproape toti ati citit cartea. Oricum cei care nu ati citit-o trebuie sa o cumparati, pentru ca e extraordinara.

NOTA: 5/5

CITAT:

„Inghitindu-mi un nod, am intrebat din nou:

Crezi ca sunt draguta?

Ma privi cu o seriozitate totala, asa cum facea intotdeauna

Cred ca esti frumoasa

Frumoasa?

Esti atat de frumoasa, ca ma doare uneori.”

Anunțuri

18 gânduri despre “RECENZIE: ACADEMIA VAMPIRILOR DE RICHELLE MEAD

  1. am auzit destul de multe despre serie (chiar foarte multe), dar n-am apucat s-o citesc (rusine mie). Sper sa o fac in viitorul apropiat:(

  2. DIntre cărţile cu vampiri, vârcolaci, îngeri, ador seria AV, pe care aş reciti-o oricând cu plăcere.
    Ce sufăr eu acum fără servici când am pus ochii la libris.ro pe volumele în engleză ale acestei serii. Doamnee câta colecţia de cărţi în engleză e la libris. Pe mine mă apucă nebunia oricând le văd, căci ador să citesc cărţi în engleză. Nu mă laud că aş fi cine ştie ce geniu în privinţa englezei, însă la traducere se mai pierde un pic din farmecul cărţilor şi din cauza asta ador cărţile în engleză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s