RECENZIE: DIVERGENT DE VERONICA ROTH

REZUMAT:

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.

Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfîşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.

OPINIE PERSONALA:

wow  nu, WOOW! Cartea asta a fost superba nu, extraordinara, nu, EXCEPTIONALA!

Am citit-o cu sufletul la gura!, Ultimele capitole au fost cutremuratoare! Beatrice e un personaj puternic, si foarte bine creat, autoarea a dat lovitura cu Divergent! Modul in care scrie e exceptional, are un talent rar intalnit.  Pot spune ca depaseste Jocurile Foamei, si ca merita in deplin titlul de Cel mai bun roman fantasy pentru adolescenti al anului 2011.

La fel ca si in Jocurile Foamei sau Eve, lumea e una distorsionata! Imi puteam imagina cu foarte mare usurinta lumea care incearca sa o descrie autoarea, dar cand ma gandeam la cum ar fi daca lumea noastra ar fi ca aceea, ei bine gandul acela nu puteam sa-l „digerez” prea bine si era si foarte greu de inchipuit.

Beatrice Prior traieste in factiunea Abnegatiei, adica cei altruisti. Traieste impreuna cu parintii ei si cu fratele sau, Caleb! Abnegatia este factiunea cea din urma, intre Abnegatie si Eruditie (cei inteligenti) se duce o batalie… Ziua in care Beatrice si Caleb va trebui sa-si dea testul de aptitudini ca sa stie carei factiuni sa se alature si sa-i fie dedicati tot restul zilelor se apropie.  Caleb scapa fara probleme, dar lui Beatrice ii este data o veste cumplita, este Divergenta! Ce inseamna asta? Nici ea nu stie, dar un lucru ii este clar, daca cineva afla asta, ea va fi moarta!

Beatrice nu stie ce sa faca acum! Sa ramana langa parintii ei in Abnegatie si sa fie nefericita sau sa ii paraseasca si sa-si aleaga factiunea careia crede ca ii apartine cu adevarat?

Odata ce ea alege factiunea careia ii va fi loiala tot restul vietii (Factiunea inaintea sangelui, dupa cum se spune) Rivalitatea este mare! Este atrasa de Four, dar are loc iubirea in viata pe care a ales-o Beatrice? Dar curand afla ca viata ei este in pericol si afla un adevar cumplit care o va zgudui.

Care este acest adevar? Ce factiune alege Beatrice? Va reusi fata sa-si gaseasca dragostea adevarata? Cine ii sunt cu adevarat prietenii? A ales factiunea corecta? Dar mai presus de toate, Ce inseamna sa fii Divergent? Toate aceste lucruri le veti descoperi in acest fascinant thriller distopic.

NOTA: 5+/5

CITAT:

„Cu decenii in urma, stramosii nostri au inteles ca nu ideologiile politice, crezurile religioase, deosebirile de rasa sau de nationalitate sunt de vina pentru razboaiele din lume. Mai degraba, au tras concluzia ca de vina este personalitatea umana… inclinatia omenirii catre rau, in oricare forma ar fi. Ei s-au impartit in factiuni care cauta eradicarea acelor insusiri considerate de ei raspunzatoare pentru neoranduiala lumii.”

Anunțuri

29 de gânduri despre “RECENZIE: DIVERGENT DE VERONICA ROTH

  1. :D..superba cartea…si recenzia este reusita:) un citat foarte bine ales..printre altele la fel de bune care se aflau pe fiecare pagina a carti :))…si coperta e simpla, dar o ador ♥

  2. Am citit cartea ,si pot spune ca m-am atasat nesmus de mult de relatia dintre Tris si Tobias(Four) . Am citit recenzia pt a vedea si parerea ta , si pot spune su eu ca astept cu sufletul la gura Insurgent 😡 . Si mai e de adaugat ca si copertile sunt uimitoare :X .

      • trebuie sa citesti AV neparat; e superba…eu mai am cateva pagini(mai precis 20) si o termin si imi pare atatd e rau ca nu este mai mult :((

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s